Difacto

Coaching 


E-Coaching


E-Coaching heeft 3 grote voordelen ten opzichte van reguliere coaching en dat is (1) de helende kracht van schrijven. Vele onderzoeken laten zien dat schrijven bijdraagt aan de cognitieve en emotionele ontwikkeling.

Tegelijkertijd is het een soort online dagboek dát (2) terug praat.

Het (3) besparen van tijd wordt zeker ook als voordeel beschouwd, en dat is het ook, al zie ik in de praktijk meer winst op intensi-tijd, dan winst op kloktijd, met groei als gegarandeerd gevolg.

Maar ik ben geen schrijver

Dat is ook niet nodig. In een E-Coaching Traject focussen we op jouw persoonlijke doel(en). Spelling, grammatica en logica in jouw schrijven spelen geen rol. Het gaat om de inhoud.

Oordelen en veroordelen

Oordelen en veroordelen kunnen een remmende werking hebben op persoonlijke groei. Net als in reguliere coaching staan we regelmatig stil bij de invloed van jouw interne criticus. We scheppen een veilige ruimte waarin niet wordt geoordeeld over wat je schrijft. Het wordt jouw ontdekkingstocht, en niet een werkstuk waar een cijfer aan wordt toegekend.

Hoe weet ik of wij bij elkaar passen?

Het is belangrijk dat je je coach vertrouwt, én een klik voelt. Het proces naar vertrouwen kan langer duren wanneer je elkaar niet hebt ontmoet of gesproken. Als je wilt, kun je er voor kiezen om de e-coaching te combineren met één of meerdere persoonlijke ontmoeting(en) of een telefonisch gesprek.

E-Coaching en Privacy

Alle informatie die wij met elkaar uitwisselen blijft tussen ons. Ik hanteer diverse veilige methoden om de informatie met elkaar uit te wisselen. Omdat ik niet voor jou wil bepalen wat jij het prettigst vind, bespreek ik dit graag van te voren.

Voor wie?

E-Coaching is geschikt voor iedereen die zelf de motivatie voelt om te groeien middels coaching.

Hoe werken we samen?
Schrijven

Ik leer je hoe je het schrijven kunt gebruiken om te groeien in bewustzijn en het creëren van innerlijke ruimte hiervoor. Dit doe ik onder ander door een duidelijke structuur en begrenzing neer te zetten. Ik daag je uit om te schrijven over jouw relevante thema’s en vragen door jouw aan-dacht naar binnen te keren, naar datgene wat er werkelijk aan de hand is, wat er daadwerkelijk gebeurt.

Mijn reactie

Ook ik, als E-Coach, onderhoud contact met jou per mail. Ik reageer soms al binnen een paar uur, maar altijd binnen 48 uur. In mijn reactie reageer ik op de inhoud van jouw mail en eventuele vragen van jou, geef ik feedback, stel nieuwe vragen, geef ik tips en nieuwe opdrachten.

Afstemming doelstelling

Bij aanvang van het traject stemmen we het doel van de coaching af. Mits gewenst kan dit face-to-face of telefonisch, anders doen we dit per mail. Daarna mail ik een voorstel met de doelstelling, de duur van het traject en de prijsopgave.

Duur traject en frequentie contact

Een traject duurt doorgaans 2 tot 3 maanden. Dit is afhankelijk van de doelstelling. De discipline die E-Coaching van je vraagt, heeft geleerd dat het belangrijk is om van te voren een tijdsduur af te spreken. Uiteraard kan bij onvoorziene omstandigheden het traject, in overleg, worden opgeschort. De frequentie van het contact hangt af van jouw wensen en mogelijkheden. Bij aanvang van het traject bespreken we dit.

Heb je vragen? Bel of mail voor een vrijblijvend oriënterend kennismakingsgesprek. Zo kun je zelf ervaren of er een klik is, en of de geboden vorm en inhoud past bij jouw wensen en verwachtingen.